Hva kan klubben gjøre for å bli mer synlig?

Enten man har en stor forening eller en liten så er det mye man kan gjøre i dag for å fremme klubben. Det kan være litt tidkrevende å holde sosiale media kontoer oppdatert, men dette er noe som alle kan gjøre, så lenge man har tilgang til Internett.

Så selv en liten klubb kan ha en solid tilstedeværelse på nettet, noe som kan gi flere følgere og flere fordeler. Spesielt er sponsorer opptatt av hvor mange følgere man har på Facebook, Instagram og lignende. Så en liten klubb kan få gode sponsormidler bare ved å være aktiv på denne måten.
Sponsor penger gir mer penger i kassen og åpner for at man kan tilby flere forskjellige aktiviteter.

Sats og vær tålmodig

Det er ikke lett å starte en ny klubb. I oppstarten kan det være få medlemmer og lite interesse. Dette er fordi det tar tid å bli kjent og selv om man føler at man har sagt til ”alle” at nå er det klubb, så er det alltid mange som ikke har fått det med seg.

Derfor må en enhver klubb ledes av noen som brenner litt for den og som er tålmodig nok til å holde ut, potensielt, lavt oppmøte i begynnelsen.

Bli kjente med andre lag/klubber

Det er veldig mange klubber rundt om i Norge og det gjelder å knytte gode kontakter med de klubbene som er i nærheten av der du er. I tillegg så må du knytte kontakter med klubber som driver med det samme. Da kan man skape en fellesskapsfølelse og få god tips og triks. Det er også en fordel for spillerne hvis de blir kjent med andre spillere for da har de flere å spille mot og de kan bli mer inspirert til å satse hardere.